divendres, 22 de maig del 2015

Unes reflexions

UNES REFLEXIONS


Avinguda Barcelona


Nosaltres pensem que cal arreglar l’avinguda i mantenir-la en condicions, on s’hi pugui passejar i circular plàcidament. Ja sabem què s’hi farà? Ens ha preguntat algú si ens sembla bé?
 


Per on passaran els camions mentre durin les obres? I, quan estiguin finalitzades, per on passaran per accedir al polígon industrial? Haurem d'habilitar i reforçar altres carrers per poder suportar tantes tones de pes? Quins costos econòmics tindran aquestes actuacions? Qui els pagarà? Quines opcions hi ha? El carrer “de la Marisol” no té un accés molt estret per a vehicles tan grans? S'ha consultat els veïns de la zona triada per habilitar l'accés "temporal" dels camions? L'única opció viable seria la rotonda a l'entrada del poble, davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

Reflexionem !!!

Rotonda

El projecte de fer una rotonda a l'entrada del poble és una mesura que trobem encertada. Una imatge virtual és un bon recurs per fer-se una idea de com podria ser un projecte, però la realitat és aquesta...



 No tenim res. Sabem en quina fase es troba aquest projecte o idea? S'ha fet algun projecte detallat de l'obra? Quants diners costa i qui ho paga? S'ha parlat amb els organismes corresponents sobre aquest projecte? Estan aprovats els seus costos i subvencions? Sabem aproximadament per quines dates estarà operativa la rotonda? Sabem durant quant de temps passarà tot el trànsit pesant per dins el poble? Perquè la rotonda no existeix...
Estem començant la casa per la teulada. No seria millor tenir primer la rotonda i després actuar a l’avinguda Barcelona?

Reflexionem !!!

La caserna de la Guàrdia Civil

Hem passat de tenir un edifici en ruïnes, propietat de l’Estat, a tenir un lloc en mal estat, però que pot tenir utilitats diverses. Ara mateix, això és el que tenim...




 
L'edifici necessita una neteja de cara, sí, és evident. I un cop tingui la cara neta, què en farem? És adequat ubicar un magatzem municipal, un viver d’empreses i un espai per a les associacions als afores del poble? No seria millor un lloc més cèntric? Estem d'acord que, d'aquest edifici, se'n pot treure profit, i que necessita uns mínims d’inversió per rentar-li la cara; però s'ha consultat sobre el seu possible ús? No hi ha més opcions a banda de les quals es proposen de forma unilateral? Nosaltres creiem que sí. I vosaltres, què en penseu?

Reflexionem !!!

Al poble

  • S’ha fet prou feina al casc antic? La màquina que neteja, realment neteja? I l’enllumenat públic? Estem aprofitant i cuidant prou els serveis i equipaments municipals?
  • La nostra llar d'infants és molt necessària. Per què és tan cara si la comparem amb poblacions semblants, més petites, fins i tot molt més grans? Manca de subvencions? Mala gestió? Els pares han de suportar uns preus tan elevats?
  • L'escola de música té problemes similars. Fa uns anys, hi havia 80 alumnes inscrits; ara, n'hi ha uns 40. S'està gestionant bé? Els preus que paguen els pares per dur-hi els fills són correctes? Manquen subvencions?

Reflexionem !!!

Participació ciutadana  

  • Els veïns sabem quan són els plens? Se’ns facilita l’assistència?
  • D’altra banda, teníem un esdeveniment importantíssim que movia molta gent i feia molt bona promoció d'Oliana i el seu entorn. Ara ja no hi és. Què ha passat amb la Transolianenca?

Reflexionem !!!

Poca Memòria

  • És just atribuir-se actuacions que han promocionat i pensat altres consistoris i no fer-los cap reconeixement?
  • I les grans promeses de fa quatre anys, on són? Algunes d’aquestes propostes ens les tornen a fer enguany..

                                REFLEXIONEM !!!!

5 comentaris:

  1. Totes les reflexions són en negatiu sobre el que fa i deixa de fer l'altre partit. Això demostra una gran manca de personalitat del vostre si us heu de centrar en què fan, o no, els altres per guanyar. Posats a reflexionar, reflexionem, perquè no hi ha cap reflexió sobre vosaltres.

    ResponElimina
  2. Jo crec que els qui presenteu aquestes reflexions almenys heu tingut el valor de presentar una llista. Ara que els 'jefes' 'ja' no orquestren les llistes (parlo sempre dels acaldables). També seria trist una llista única. Almenys es presenta una certa oposició, però desde el meu punt de vista no heu fet cap tipus d'oposició durant aquests temps tot i que segur que ha sigut una llista improvitzada (és nota). Aquestes preguntes que feu, gairebé us les podria respondre jo totes i no formo ni de lluny part de l'ajuntament, com aquell que diu no sé ni on és el consistori. L'actual 'equip' de Ciu ha fet algunes coses bé, però tb n'ha fotut de malament o simplement NO les ha fet, (en resum, no sabeu posar el dit a la llaga). Presentar per presentar unes reflexions, feu preguntes més directes, tontos no sou ... a veure si per tous us sortirà el tret per la culata. Recordeu l'auca que va fer ciu fa 4 anys? ... Ciu va fer promeses sabent que no hi havia un duro, com a tots els ajuntaments de tot l'estat. La "política municipal" és un joc que no guanya qui més promet, si no aquell que més sap "destroçar" a l'altre. Sobre la pregunta de la transolianenca, crec que més que fer-la a l'ajuntament (potser us sorprendria la resposta) ... la fessiu als Srs. que van decidir de no fer-la, (en lloc de pilotejar-los, potser encara us sorprendria més la resposta) .... Desgraciadament Oliana, com TOTS, els pobles, és un poble de CLANS!.

    ResponElimina
  3. Sóc la que ha escrit el comentari número 2. Quan em refereixo a "destroçar" ja m'enteneu.A veure si encara em mal-interpretaran. El joc es tracta de: "destroçar" -> prometre -> fer o no fer. (si mireu una mica la Tv sabeu perfectament com funciona el joc). Hauria sigut MOLT BO PER A TOTS UN DEBAT, cara a cara ... No trobo l'AUCA de ciu de fa 4 anys!!!!!!. També he de dir que Ciu han anat una mica de "sobrats" respecte a Fem Oliana. Desgraciadament aquest poble, sembla juego de tronos, CASAS i FAMILIAS, Stark, Lannister,Targaryan,Tully, Tyrell, etc.. etc.., ep ! i ja no vull ni pensar amb el poble de l'altre cantó de Segre... Crec que no votaré a ningú. I em dóna la sensació que i haurà molt vot en blanc o nul.

    ResponElimina
  4. Pel que fa a la primera pregunta sobre l'Avda. de Barcelona sobre preguntar que en pensa la gent. A cas el sr. ex. Alcalde que és a la vostra llista, va preguntar als veïns el seu parer sobre la destrossa que va fer a la plaça, escales, etc.. de l'Esglèsia dels Angels.

    ResponElimina
  5. Un poble com el nostre necessita un Alcalde que visqui d'Alcalde? Pescadors, Gas, Consorci. Qui mana realment a Oliana?

    ResponElimina