dissabte, 9 de maig del 2015

Carme Lostao i Otero

 Carme Lostao i Otero, olianesa de 46 anys. Casada i mare d’un fill. Llicenciada en Psicologia clínica, treballa en el sector d’atenció a les persones en situació de dependència, des de fa més de cinc anys. Entusiasta i apassionada, creu que Oliana, és el seu lloc al món.



 UNES PREGUNTES

De tots els temes i problemàtiques importants d’Oliana quin és a parer teu el més rellevant?

 

Els meus companys, han fet esment ja, d’algunes de les problemàtiques a considerar. Coincidim, penso que la manca de possibilitats d’ocupació i de futur, és la que més ens preocupa. I és en aquest punt, on cal abocar els nostres esforços més grans. Oliana disposa d’un potencial humà i territorial que no estem aprofitant. Cal encoratjar totes les iniciatives empresarials i personals i donar-hi suport des de l'ajuntament.

També podria destacar altres dificultats o problemàtiques, com ara la manca d’opcions d’oci i la poca consideració a la cultura. La gent jove i no tan jove, necessita divertir-se i també punts de trobada amb els seus. La vila, té actualment pocs llocs adequats i afavoridors de contacte i d’intercanvi social. Cal buscar llocs i maneres, sanes i lúdiques de fomentar i mantenir les relacions socials. Ens fa falta un lloc emblemàtic on trobar-nos de manera àgil i cèntrica, com podria ser la Plaça de la Reguereta, si estès acabada i fos lloc agradable i benestant.

Zones habilitades i senyalitzades per passejar i fer esport. Accés, real i fàcil a les instal·lacions municipals per a tots, sobretot per als més grans i més petits i fomentar així la salut i la vida sana.

De tots els punts forts d’un municipi com Oliana, quin és a parer teu el més rellevant i que s’hauria de potenciar?

 

El punt més fort que té Oliana és, la seva gent. La seva capacitat associativa i col·laborativa és inesgotable. Sempre disposats, els olianesos han trobat les maneres d’entendre’s i ajuntar-se per ballar sardanes, cantar, pedalar, pescar, i moltes altres coses més. Penso que, és molt lluny de la realitat actual, el vell lema que ens titlla de “malentesos”. La gent d’Oliana, és el seu potencial més gran, sense cap mena de dubte. Cal potenciar i canalitzar aquesta energia en favor de tots. La possibilitat d’aplegar les associacions en un Ateneu, ens afavoriria a tots, i donaria sortida a moltes alternatives d’oci i cultura.

Quina creus que pot ser la teva aportació personal i/o professional a la candidatura de FEM OLIANA?

 

M’apassionen les persones, l’esser humà, com a individu i com a col·lectiu. I tinc la gran sort de compartir amb els companys de la candidatura, la idea de que, el més important per a nosaltres, són les persones i sobretot, les que viuen a Oliana. Poso a disposició del meu poble, l’entusiasme, els coneixements, les ganes i la capacitat de treball de la que disposo. A més, formo part d’un gran equip, que es complementa i es compensa, que està d’acord en les qüestions importants i que es caracteritza per la seva voluntat de servei als altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada