divendres, 24 d’abril del 2015

Ventura Molleví i Muntada

Ventura Molleví i Muntada: Solter, actualment dedicat a tirar endavant projectes de vida. En el passat vinculat al comerç, la pagesia i el sector industrial. Procuro enfocar la meva vida a través de petits treballs en la xarxa.

Esperant i desitjant poder aportar tot un ampli treball consensuat per tot l'equip de FEM OLIANA, en una gran proposta per revitalitzar, modernitzar, il·lusionar i buscar millors solucions per a tots els olianesos i olianeses.





UNES PREGUNTES

 De tots els temes i problemàtiques importants d'Oliana quin és a parer teu el més rellevant?


La comunitat olianesa té diversos problemes però alguns es resolen amb una bona convivència i un esperit associatiu. Cal crear climes regeneradors en totes les edats, és prioritari tenir il·lusió i construir els marcs que facin possible un creixement en tots els camps. No podem lamentar-nos sinó construïm les eines necessàries perquè això en sigui possible. Convé motivar i promoure la participació. Hem de fugir del clàssic model “estic jubilat i ja ho tinc tot fet”. Rebem una formació cultural i educativa desvinculada del territori, que més aviat prepara per enviar gent a fora. Caldria fer formació ocupacional per vincular la gent al país. Potser caldria repensar el passat quan aquest país tenia un gran teixit industrial. Algunes comunitats han apostat per aquest valor afegit i els ha funcionat. Per això, cal també un vincle, uns acords amb les empreses de caràcter industrial o artesanal. Per tant, cal incidir en l’associacionisme i la formació vinculats a un territori

 De tots els punts forts d'un municipi com Oliana, quin és a parer teu el més rellevant i que s'hauria de potenciar?


Un ateneu o centre d´entitats que agrupi i potenciï tota la iniciativa de les entitats locals. Una casa de colònies que potenciï tot el nostre atractiu paisatgístic o bé un alberg per atreure tota l’oferta vinculada: esports d´aventura, excursions guiades, senderisme, escalada, etc. Una aula de formació (formació professional, escultura, pintura, modelatge de la pedra, recerca de oficis desapareguts, formació de monitors per activitats esportives, etc..). Un centre de dia més proper a casa nostra. Una oficina de turisme per promocionar el nostre entorn. Una sala d’exposicions per mostrar tota la creativitat del territori. Sóc conscient que algunes d’aquestes idees exposades necessitarien tota mena de recursos econòmics, tècnics i humans.

Quina creus que pot ser la teva aportació personal i/o professional a la candidatura de FEM OLIANA.


Cal començar a canviar les coses si volem que Oliana es posi a l´alçada d´altres municipis. Hem estat sempre un referent històric en esports i instal·lacions esportives. Actualment, però altres municipis també han fet els seus deures i podem quedar endarrerits.
Personalment, voldria poder reforçar la creença que hi ha altres maneres diferents de fer política municipal vinculada, primer, a donar suport a la gent com a persones i també al territori. Potenciar l’esperit de la persona ens pot permetre la dinamització del nostre entorn, sempre necessari, per un millor creixement real.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada