diumenge, 26 d’abril del 2015

Íngrid Campabadal Sabaté

Íngrid Campabadal Sabaté, professora d'anglès.






UNES PREGUNTES


 De tots els temes i problemàtiques importants d'Oliana quin és a parer teu el més rellevant?




Crec que un dels problemes amb què molts de nosaltres hem de fer front és la manca de feina. D’una banda, el jovent aporta un bri de frescor, empenta i ganes de treballar i aportar noves idees i, molts cops, aquests joves amb empenta es veuen obligats a cercar feina en un altre indret. No voldria oblidar-me de la resta de treballadors que podrien estar en actiu però que molta gent deixa escapar la seva gran experiència que duen a les motxilles i que, molts cops, queden en l’oblit, i el lloc de treball que podrien desenvolupar se’ls en va de les mans pel simple fet de “no ser tan jove”. Tots hauríem de tenir cabuda al nostre poble, creant més llocs de treball a través, per exemple, de petits vivers d’empresa per donar pas a l’emprenedoria. Des de l’ajuntament, m’agradaria que es facilités, de manera més òptima, aquelles persones que estiguin interessades a crear llocs de treball per dinamitzar adequadament la població activa del poble i fer d’Oliana una Oliana amb més oportunitats. Tot és un peix que es mossega la cua: amb més oportunitats, més gent per formar part d’un poble que, si em permeteu l’expressió, si no hi posem remei, aquí no hi quedarà ni l’apuntador.


De tots els punts forts d'un municipi com Oliana, quin és a parer teu el més rellevant i que s'hauria de potenciar? (No ens referim al govern municipal sinó als aspectes culturals, associatius, cívics, econòmics o socials.)




Personalment, crec que no s’ha de criticar mai els que es posen a “governar” un ajuntament, ja que cal ser molt valent per saber gestionar el que calgui i fer front a rebre xàfecs d’allà on convingui. Per tant, si bé l’ajuntament actual està fent i ha fet una feina força adequada des del meu punt de vista, com a ciutadana m’agradaria que al meu poble s’hi fessin coses que a mi m’interessen, com ara la creació d’un ateneu que abrigués, de manera més organitzada, totes les associacions i entitats que des de sempre han posat el seu granet de sorra per mantenir el tronc cultural d’Oliana dempeus, crec que se les ha de mimar i donar una gran consideració per tota la tasca que han dut a terme. A banda de potenciar el que ja existeix, penso que seria convenient ser un xic més agosarats i emprendre esdeveniments nous com ara disposar d’uns premis literaris dedicats a algun lletraferit de la nostra vila, ja que hi ha una gran manca de dinamització literària en aquesta zona i penso que seria força interessant emprendre premis d’aquest caire.


Quina creus que pot ser la teva aportació personal i/o professional a la candidatura de FEM OLIANA.


No tinc cap mena d’experiència política i potser el que explico en aquesta entrevista pot arribar a ser poc original. Segurament la meva aportació en aspectes econòmics i temes més feixucs pot ser molt minsa en aquest grup, atesa la meva poca experiència en aquest camp. Suposo que com a punts forts, podria destacar que sóc una persona amb idees, entusiasme i actitud positiva. Sempre dic als meus alumnes que l’actitud davant les coses és el més important. Sóc del parer que les coses, si es fan, o es fan bé o no cal fer-les per dur-les a terme barrim-barram. És per això que m’he “llançat” en aquesta nova aventura, per intentar fer possible que la nostra Oliana esdevingui una població atractiva i interessant i es vesteixi amb colors un xic més alegres, intentant, entre tots, deixar una mica enrere la crisi que tant ens està tenyint de negre el nostre dia a dia. Com deia Miquel Martí i Pol, “tot està per fer i tot és possible”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada